Fandom

Kosova Wiki

Selca e poshtme

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Rrënoja të qyteteve ilire të shekullit të 4-t dhe të 3-të. Në fillim të shekullit të 3-të para Krishtit, ajo u bë qendra e rajonit të Ilirisë, Dasaretias.


Varret monumentale te Selces se Siperme dhe zbulimet e tjera arkeologjike, flasin per nje rajon teper te zhvilluar ne lashtesi. Ketu ka jetuar dhe eshte varrosur edhe mbreti ilir Klit.de:Königsgräber von Selca e Poshtme

en:Selce e Poshtme hu:Selca e Poshtme-i sírok

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki