FANDOM


Ky artikull ose seksion duhet të përmirësohet sipas udhëzimeve të Wikipedia-s.
Ju lutemi ndihmoni edhe ju në përmirësimin e këtij artikulli.
Ky artikull ose seksion nuk ka mjaft ose nuk ka asnjë referencë dhe mund të mos jetë i saktë .
Jeni të lutur të ndihmoni këtë artikull duke shtuar referenca dhe duke korrigjuar informacionet.
thumb|250px|Shtëpia e Enver Hoxhës në Tiranë

Shtëpia ku ka jetuar ish-udhëheqësi komunist Enver Hoxha ndodhet në qytetin e Tiranës, në zonën që njihet me emrin ish blloku.

Historia Edit

Ndodhen brenda viles me nr (ky është emërtimi zyrtar për shtetin shqiptar) tre shtepi. Vila vejeter tradicionale (e kujt është) Vila lidhëse dhesë fundi është faqa që duket edhe në fotografi.

Arkitektura Edit

Vileta e parë që ngjan të jete një shtepime arkitekture të viteve 30 ku gjithshak ka një hije njerëzore.

Pjesa tjetër është një ndërtim socialist me cepa, strukture të rende dhe beton të veshur me pllaka guri të bardha. Ka të dhëna gojore se cepi i fundem i ndërtuar me arkitekture të re, (pra ai që duket në fotografi) të ketë qenei një anëtari tjetër të byrosë por...

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.