FANDOM


thumb|350px

Statuja e luftëtarit Kombëtar është statuja e cila u ndërtua për patriotët korçarë që u organizuan dhe morën pjesë për çlirimin e vendit nga pushtuesit osmanë nga viti 1906 gjer në vitin 1912. Skulptori i shquar shqiptar Odhise Paskali, e përjetësoi veprën e tyre me një monument kushtuar Luftëtarit Kombëtar që zbret nga mali në vitin 1933. Monumenti ndodhet në qëndër të qytetit dhe njihet si "Statuja e Luftëtarit Kombëtar".


Kategoria:Skulptura Kategoria:Monumente në Shqipëri Kategoria:Korçë

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.