FANDOM


Të akuzuarit e Tuzit janë 11-të shqiptar të krahinës së Tuzit, Mali i Zi dhe tre shqiptar-amerikan të akuzuar nga shteti malazezë për akte terroriste . Këta të akuzuar janë burgosur në fillim të shtatorit 2006 pas një operacioni të dhunshëm të forcave speciale të Podgoricës.

16 tetor 2006 të afërmit e të akuzuarve ju kanë drejtuar Ministrisë së Jashtme shqiptare për ndërhyrje me qëllim të lirimit, por zyrtarët shqiptarë kanë thënë që nuk janë në dijeni për këtë ngjarje.

Familjarët e të burgosurve kanë lajmëruar mjetet e informimit se të burgosurit janë keqtrajtuar. Policia gjatë operacionit ka rrahur Gjon Dedvukaj dhe së ashku me katër burra të farefisit i kanë burgosur më 8 shtator 2006

18 tetor 2006 organizata Amnesty internacional rapoton që 14 të burgosur janë ankuar për keqtrajtim, në disa raste edhe për tortura gjatë arrestimit dhe se ka patur rrahje dhe kërcënime me tone etnike nga individë dhe grupe të policisë anti-terror. Për këtë ata i kanë bërë thirrje organeve shtetrore malazeze që të hapin një proces hetimor lidhur me akuzat për keqtrajtimin e të burgosurve shqiptarë nga policia muajin e kaluar. [1]

Lista e të burgosurveEdit

  • Gjon Dedvukaj


Burim i të dhënaveEdit

  1. Zëri i Amerikësinternet

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.