FANDOM


Tabela e Trenit me mbishkrimin Albania ishte shenjë e cila mbahet mend nga banorët shqiptarë të ndarë nga kufiri Serbi-Shqipëri gjatë luftës së dytë botërore.

Kështu në intervista të ndryshme edhe banorët i referohen këtyre tabelave për të treguar vijen e kufirit në atë kohë. Kështu p.sh në një intervist Hysen Tërpeza për të vërtetuar shpjegimet tjera tregonë që kufiri në mes të Shqipëris dhe Serbis deri më atë kohë (të cilës i referohet)kishte mbetur në Prelluzhë dhe aty ia ndërronin pllakat. Mbishkrimi, deri në Prelluzhë ishte Jugosllavia, aty e andej, deri në Gërlicë mbishkrimi i trenit ishte: ALBANIA.[1]


Burimi i të dhënaveEdit

  1. Amza : Forumi shqiptar

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.