FANDOM


300px|thumb|Valle e tainezëve Tai apo Tainjerzit, Tainezët (int. Thai)- popull me rejardhje paleo mongole (mongolë të lashtë) që jetojnë kryesisht prapa Indis në jug të Kinës. Ky popull paraqitet në disa ermra, kështu në Birmania përdoret apo është një fis i këtij opulli i quajtur shan (int. Shan), në Tajlandë quhen tai (Thai), në Laos dhe në veri e jug të Tajlandës lao (Lao) .

Anëtarët e kësaj popullsie kryesisht merren me mbjelljen e orizit, mbajtjen e kafshëve dhe një pjesë e tyre janë zanatli.de:Thai (Volk) en:Thai people eo:Tajoj fi:Thait fr:Thaïs (peuple) id:Suku Thai ja:タイ人 lt:Tajai konai nl:Thai (volk) pl:Tajowie ru:Тайцы (народ) sh:Tajlanđani sv:Thai (etnisk grupp) th:คนไทย vi:Người Thái Lan zh:泰国人

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.