Fandom

Kosova Wiki

Teatri antik i Adrianopolit

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Teatri antik i Adrianopolit ndodhet 14 km larg qytetit të Gjirokastrës, shumë pranë superstradës Gjirokastër - Kakavijë dhe pozicioni i tij është mjaft i favorshëm për zhvillimin e turizmit të zonës. Është evidentuar gjatë Luftës së Parë Botërore prej arkeologut austriak, Prashniker.

Gërmimet e para në këtë janë bërë aty nga vitet ’80 dhe në këtë ekspeditë ka punuar drejtori i sotëm i Monumenteve të Kulturës Apollon Baçe. Teatri është i zbuluar në pjesën më të madhe dhe ka një kapacitet prej 4000 spektatorësh, është i pajisur me 27 shkallë, 4 hyrje dhe një skenë dykatëshe. Objekti është ndërtuar në mesin e shek. II p.K. Një kanal drenazhimi i realizuar kohët e fundit ka bërë të mundur verifikimin në një distancë prej 360 metrash nga skena e teatrit të disa strukturave muresh dhe veglash pune që i referohen këtij qyteti romak.


Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki