Fandom

Kosova Wiki

Ujgurët

22,420pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Ujgurët janë popull turk, që kryesisht jetojnë në Kinë, gjegjësisht në krahinën autonome Singkjang Ujgur, përbëjnë rreth 45 % të popullsisë së saj. Ujgurët kryesisht janë të përkatësisë fetare islame, dhe flasin gjuhën ujgure, e cila i takon grupit të gjuhëve turke, të familjes altaje.

Ujgur gjithësej ka rreth 8.852.000, nga ta në Kinë jetojnë 8.569.000, ndërsa në Kazakistan 232.000.

Kategoria:popuj bg:Уйгури de:Uiguren en:Uyghur es:Uigur fr:Ouïgours it:Uiguri ja:ウイグル人 ko:위구르족 nl:Oejgoers no:Uighurer fi:Uiguurit pl:Ujgurzy sr:Ујгури

ug:Uighurs zh:维吾尔族 tr:Uygurlar

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.