Fandom

Kosova Wiki

United Nation Fund for Population

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

United Nation Fund for Population (lexo: Junajted Nejshën Fand for Popullejshën), njohur shkurt si UNFPA (sq.: Fondi i Kombeve të Bashkuara për Popullaten) është fond i cili ofron ndihma për ruajtjen e shëndtit, funksioni kryesorë është i drejtuar në ofrmin e mundësisë për planifikimin familiar, strategjitë mbi popullsinë dhe zhvillimin, këshillimin etj.

Ky fond u themelua në vitin 1967, kurse që nga viti 1972 është i njohur nën PNUD-in.

UNFPA në Shqipëri Edit

Zyra në Shqipëri është hapur në vitin 1996, ndërkohë që projektet kanë filluar që në vitin 1991.da:UNFPA

de:Bevölkerungsfonds der Vereinten Nationen en:United Nations Population Fund es:Fondo de Población de las Naciones Unidas fa:صندوق جمعیت سازمان ملل متحد fr:Fonds des Nations unies pour la population id:United Nations Population Fund it:Fondo delle Nazioni Unite per la Popolazione ja:国際連合人口基金 jv:UNFPA ms:Tabung Kependudukan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu pl:Fundusz Ludnościowy Narodów Zjednoczonych pt:Fundo de População das Nações Unidas ru:Фонд народонаселения ООН sk:Populačný fond Spojených národov sv:United Nations Population Fund th:กองทุนประชากรแห่งสหประชาชาติ tr:Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki