FANDOM


thumb|500px|Ura e Beratit (Goricës) Ura e Goricës ndodhet në qytetin e BeratitShqipëri.

Ura e grocës është një nga më të vjetrat në vend, njëkohësisht llogaritet dhe monument kulturë. Gjendja e kësaj ure nuk është edhe aq e mirë kështu që ura është drejt shembjes. Shkak për këtë janë bërë mbipeshat e mëdha që janë vendosur mbi siperfaqen e sajë. Në siperfaqen e kësaj ure të ndërtuar në vitet 1770, tashmë jane montuar tubacione me përmasa të mëdha të ujësjellësitBogovës dhe të ujësjellësit të Mbreshtanit që furnizojnë qytetin me ujë të pijshëm. Tubacionet janë montuar në të dyja pjesët e urës.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.