Fandom

Kosova Wiki

Ura e Bunës

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share
Ura e Bunës është urë njëshekullore. Tani që po përjeton ditët e fundit të saj do të zëvendësohet me një të re. Në vitin 1889 kryetari i bashkisë së asaj kohe, Bektash At Kazazi, mori iniciativën për projektimin e kësaj ure të projektuar nga inxhinier Ali Beu. Për ndërtimin e saj u përdor këmbë çimentoje të lidhura me tela hekuri, si dhe dërrasa për shtrimin e pjesës së sipërme të saj.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki