FANDOM


Urdhri "Nënë Tereza" është një dekoratë nderi e Republikës së Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për akte të shquara humanizmi ndaj kombit shqiptar dhe njerëzimit. Dekorata jepet me dekret nga Presidenti i Shqipërisë. Ky urdhër është i artë.

Deri më tani me Urdhri "Nënë Tereza" nga Presidenti janë dekoruar:

2002Edit

  • Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, Tiranë
  • Mons. Vincenzo Paglia, Bovile Ernica (Fr),President i Komunitetit të Sant’ Egidio, Itali

2003Edit

  • Organizata Humanitare “Caritasi Shqiptar”, Shqipëri, OJQ
  • Radio Vatikani, Vatikan, Institucion

2007Edit

  • Pjetër Arbnori, politikan shqiptar (pas vdekjes)
  • Valdas Adamkus, President i Lituanisë
  • Stjepan Mesić, President i Kroacisë


Shiko dhe këtëEdit

Burimi i të dhënaveEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.