Fandom

Kosova Wiki

Vasil Trasha

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Vasil Trasha lindi në vitin 1926DishnicëKorçës. Ishte një nga pionierët e Aviacionit Shqiptar.

Gjatë Luftës ANÇ u rreshtua në radhët e batalionit “Hakmarrja “ e të Brigadës së IV S. Në vitin 1945 filloi studimet për pilot në ish-Jugosllavi dhe i përfundoi në Ish-Bashkimin Sovjetik, në Harkov, për pilot reaktivi. Ishte komandant skuadrilje.

Ra në krye të detyrës më 23 mars 1958, me avion MIG-15 mbi rajonin e Fier-Sheganit. Prehet në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit në Korçë.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki