Fandom

Kosova Wiki

Vietnamezët

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Vietnamezët janë një popull shtet formuesVietnamit, shtet në pjesën lindore të Azisë. Ky popull i takon familjes së popujve mongolë (mongoloide) dhe në vitin 2000 numëronte diku 57,5 milion frymë.

Emërtimi Vietnamezë për këtë popull është i ri, në të kaluarën ky popull nga evropianët ka qenë i njohur si popull prapa Indisë me emrin Anamitë (Annamten). Për shumë elemente, kultura e tyre si dhe feja thuhet se është marrë nga kinezët, nën zgjedhjen e të cilëve ishin që nga shekulli i dytë para erës sonë deri në shekullin e dhjetë të erës sonë.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki