Fandom

Kosova Wiki

Vllehët

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

thumb|right|300px|Viset e banuara nga Vllehët

Vllehët janë popull i romanizuar të Evropës Juglindore. Grupet kryesore të Vëllehëve janë Rumunët, Aromunët, vëllehët e Meglenit, dhe të Istrës. Janë pasardhës të popujve vendas të Ballkanit të romanizuar (Ilir dhe Thrak) dhe të kolonizatorëve romak.bs:Vlasi

bg:Власи de:Walachen et:Valahhid el:Βλάχοι en:Vlachs es:Valacos fr:Valaques hr:Vlasi he:ולאכים hu:Vlachok mk:Власи nl:Vlachen pl:Wołosi ro:Vlahi ru:Влахи sl:Vlahi sr:Власи (Балкан) sv:Vlacher tr:Ulah

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki