FANDOM


thumb|Wilhelm Prinz zu Wied thumb|Wilhelm zu Wied dhe zonja e tij gjatë mbërritjes në Shqipëri [[Figura:Grabstein von Wilhelm zu Wied.JPG|thumb|Rrasa e varrit në kishën evangeliste A. B. në Bukuresht.]] Wilhelm Friedrich Heinrich Princ zu Wied i njohur në Shqipëri si Princ Vidi, (26 mars 1876Neuwied - 18 prill 1945Predeal, Rumani), ishte princ i Shqipërisë për 6 muaj në vitin 1914.

Jeta Edit

Ndikimi Edit

Nga gjashtë muajt të mandatit që i ishte dhënë për të administruar një pjesë të territorit të Shqipërisë, 3 muaj e më shumë i kaloi në anijen që e kishte përgatiture për ikje.

Literature Edit

  • Duncan Heaton-Armstrong: The six month kingdom. Albania 1914, Verlag Tauris, London 2005, ISBN 978-1-85043-761-1
  • Peter Marxheimer: Nach Albanien, Karl! Eine andere Reise in das Jahr 1914. Books on Demand, Hofheim 2007, ISBN 978-3-8370-0265-2
  • Ferdinando Salleo: Albania : un regno per sei mesi. Verlag Sellerio, Palermo 2000, ISBN 88-768-1129-X
  • Michael Schmidt-Neke: Entstehung und Ausbau der Königsdiktatur in Albanien (1912 - 1939). Regierungsbildungen, Herrschaftsweise und Machteliten in einem jungen Balkanstaat. (= Südosteuropäische Arbeiten. 84) Verlag Oldenburg, München 1987. ISBN 3-486-54321-0
  • Wilhelm Tullius: Die wechselvolle Geschichte des Hauses Wied. Verlag Kehrein, Neuwied 2002

Lidhje të jashtmeEdit

ca:Guillem Frederic de Wied cs:Wilhelm Weid de:Wilhelm zu Wied en:William, Prince of Albania es:Guillermo Federico de Wied et:Wilhelm (Albaania vürst) fr:Guillaume de Wied hu:I. Vilmos albán király it:Guglielmo di Wied ja:ヴィルヘルム・フリードリヒ・ツー・ヴィート nl:Wilhelm zu Wied pl:Wilhelm zu Wied pt:Guilherme de Wied ro:Wilhelm de Wied sv:Wilhelm av Wied

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.