Fandom

Kosova Wiki

X

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share


left|30px|Shpjegim Kjo faqe bën kthjellimin e shprehjeve ose të titujve që për bazë kanë fjalën e përbashkët.

Shkronja XEdit

·A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N·


Nj · O · P · Q · R · Rr · S · Sh · T · Th · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh·

Shih dheEdit

  • gjuhën shqipe është një bashkëtingëllore dhe shkronja e tridhjetedytë e alfabetit, me të shënohet gërma X e madhe e dorës. Bashkëtingëllorja x. Tingulli x. Shkronja x.
  • si em. f. Bashkëtingëllorja dhe shkronja x. X-ja e madhe (e vogël). X-ja e dorës (e shtypit). X-ja nistore.
  • (lexo; iks) Përdoret (më vete ose bashkë me ipsilonin) në matematikë e në fizikë për të shënuar një madhësi të panjohur ose si simbol i një lloji rrezesh. Pika x. Rrezet x.

als:X

ar:X (توضيح) arc:X ast:X az:X br:X (lizherenn) ca:X co:X cs:X da:X de:X (Begriffsklärung) el:X en:X (disambiguation) eo:X es:X (desambiguación) et:X (täpsustus) eu:X fa:X fi:X fr:X gd:X gl:X he:X (פירושונים) hr:X ht:X hu:X id:X ilo:X is:X it:X (disambigua) ja:X ka:X ko:X ksh:X (Watt ėßß datt?) kw:X la:X lt:X (reikšmės) ms:X nl:X nn:X no:X pl:X pt:X (desambiguação) qu:X ro:X (dezambiguizare) ru:X (значения) simple:X sk:X sl:X sv:X sw:X th:X (แก้ความกำกวม) tl:X tr:X (anlam ayrımı) uk:X (латиниця) vi:X yo:X zh:X

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki