Fandom

Kosova Wiki

Zef Skiro

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share
25px Ky artikull flet për Zef Skiro (1690-1769), për Zef Skiroi (1865-1927) kliko këtu, për Zef Skiro Di Maxhio (1944- ) kliko këtu.


At Zef Skiro (lat.: Joseph Schiro, it.: Giuseppe Schirò: (1690Piana degli Albanesi (Hora e Arbëreshëve), Sicili - 3 dhjetor 1769), ish-arqipeshkëv i Dioqezës së Durrësit dhe vikar apostolik i misionit të Himarës, prift arbëresh.

Biografia e Atzefit është ende e pa ndriçuar në tërsi. Në vitin 2003 Musa Ahmeti publikon një shkrim informativ në të cilin jepë të dhënat të sakta biblografike për pesë tekste të shkurtra shqip, që mbajnë firmën e At Zefit. Më 2006, Bardhyl Demiraj nga Universiteti gjerman Ludwig - Maximilians i ndoçi këto shënimi dhe fillojë studimin e gjurmëve të At Zefit. Sipas Demirajt njato pesë tekste paraqesin të dhënat mbi përdorimin e gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare për herë të parë në institucionet e larta siç është Kuria e Shenjtë dhe vetë kreu i saj, Papa[1].


Shiko dhe këtëEdit

Pjesë nga teksti : “...Andai i lumri At të lutemi e të falemi gjith se jemi, edhe unë prë pjes të Arbënit të shkruash edhe këtë ndë të tjerë shetëna.”[1]

Burimi i të dhënaveEdit

  1. 1.0 1.1 ANASH - Viti 1, Numri 2, Dhjetor 2006
it:Giuseppe Schirò

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki